zaterdag 2 juli 2011

-Desiderata-Wees kalm temidden van het lawaai en de haast en bedenk welk een vrede er in stilte kan heersen.

Sta op goede voet met alle mensen, zonder jezelf geweld aan te doen.

Zeg de waarheid rustig en duidelijk; en luister naar anderen, ook zij vertellen hun verhaal.

Mijd luidruchtige – en agressieve mensen, ze belasten de geest. Wanneer jij je met anderen vergelijkt, zou je ijdel en verbitterd kunnen worden; want er zullen altijd grotere en kleinere mensen zijn dan jijzelf.

Geniet zowel van wat je hebt bereikt als van je plannen. Blijf belangstelling houden voor je eigen werk, hoe nederig het ook moge zijn; het is een werkelijk bezit in het veranderlijke fortuin van de tijd.Wees jezelf; veins geen genegenheid, maar wees evenmin cynisch over de liefde, want bij alle dorheid en ontevredenheid is zij eeuwig als het gras.

Volg de loop der jaren met gratie; verlang niet naar de tijd die achter je ligt.

Kweek geestkracht aan om bij onverwachte tegenslagsterk te zijn, maar verdriet jezelf niet met spookbeelden. Vele angsten worden uit vermoeidheid en eenzaamheid geboren.

Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf.
Je bent een kind van het heelal, niet minder dan de bomen en de sterren, je hebt het recht hier te zijn. En ook al is het wel of niet duidelijk, toch ontvouwt het heelal zich zoals het zich ontvouwt en zo is het goed.

Heb daarom vrede met God, hoe jij ook denkt dat hij moge zijn en wat je werk en aspiraties ook moge zijn, houd vrede met je ziel in de lawaaierige verwarring van het leven. Met al zijn klatergoed, somberheid en vervlogen dromen is dit nog steeds een prachtige wereld.

Wees voorzichtig.

Streef naar geluk. 1692

♥ ♥ ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten